Menu

Arama motorları için neden SEO Uyumlu Blog, makale yazmalıyız?

22/09/2018

Web Sitenizin, “Google, Yandex, Bing, Yaani” gibi Arama Motorlarının dikkatini çekmesini istiyorsanız en önemli yol benzersiz (Özgün), Sektörünüze ve Web Sayfanıza uygun içerikler yazmaktır. Aslında başlıktan farklı olarak siz bilginizi doğru paylaşın arama motorları istiyor diye makale yazmayın! 

Sektörünüz ne olursa olsun Mobilya, endüstri, gıda, temizlik, medikal, sağlık vs. içerik paylaşmalısınız. İyi bir içerik yazarı, editör, seo uzmanı, seo danışmanı, sosyal medya uzmanı olmayabilirsiniz. Bazı durumlarda Seo Uzmanı, içerik editörü, sosyal medya danışman veya firmalarından destek almalısınız. Sektörünüzle ilgili bilgi ve birikiminiz yeterliyse bilgilendirme amaçlı makaleler, içerikler yazabilirsiniz. Yeter ki aşağıdaki bazı kurallara dikkat edelim.

Ön bilgi olarak söyleyeyim ki sadece içerik girişiyle bitmiyor. Fakat önemli kriterlerden bir tanesi bu. İkincisi ise sürekli web sitenizin güncel tutulması. Web site ziyaretçinizin kolay kullanımı, rahat okuması, çok zaman geçirmesi de çok önemli bir faktör. Siz bu faktörleri yerine getirdiğinizde Arama motorları üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Yani sadece arama motorları için makale yazmayın, ziyaretçilerinizi de düşünün.

Gelelim Seo (Arama Motoru Optimizasyonu) Uyumlu İçerik Yazmaya? Önemli Maddeler Şunlar

  • Konuyu Belirleyin ( Atacağınız Başlık Çok Önemli! )
  • Konunun Doğruluğunu Araştırın
  • Seo İçin Önemli Kelimelerinizi Belirleyin
  • Alt Başlıklarda, sorularla bu kelimelerinizi destekleyin
  • Önemli Cümleleri Vurgulayın
  • Video ve Fotoğraflarla Destekleyin

En önemli ve can alıcı kısım “başlık”tır. Başlıkla hem arama motorlarının anlayacağı yani Seo (Anahtar Kelimelere) uygun hem de ziyaretçinizin dikkatini çekip sitenizi ziyaret etmesini sağlamalısınız. Başlıklarınız olabildiğince kısa ve öz olmalı. “Neden Seo’ya Uygun Makale Yazmalıyım?, Arama Motoru Optimizasyonu Nasıl Çalışır?” gibi.

İlkokul, Ortaokul ve Lise de öğrendiğimiz kompozisyon, imla kuralları içerik kurallarımız için tabii ki geçerli. En önemlisi de Giriş, Gelişme, Sonuç…

Uzun paragraflar yerine kısa ve öz paragrafları tercih edin. Kısa kısa alt başlıklar ile dikkatlerinin makalenizde kalmasını sağlayın. Uzun cümleleriniz var ise parçalara ayırın ve maddeler halinde yazın.

Cümleler arasında “Soru cümleleri” kullanın. Arama motorlarında arama yaparken genelde soru cümleleri ile ararız. Arama motorları için soru cümleleri bulunmaz nimettir. Sizden alır ve ziyaretçinizin istediği cevabı verir.

Seçtiğiniz makale ile ilgili anahtar kelimeleri cümlelerinizin ve başlıklarınızın arasında kullanmayı unutmayın. Google Web Sitenizin taramasını yaparken sizin için önemli olan yerleri bilmez. Bu kelimeleri vurgulamanız makalenizin (içeriğinizin) önemini artırır.

Konuyla alakalı net olmaya çalışın. Net Sorular, Net Cevaplar, kısa cümleler ile Arama motorları ve ziyaretçileriniz sizi daha iyi anlar.

450 - 500 kelime bir makale için idealdir. İçeriklerinizi çok uzun tutmayın. Aksi taktirde ziyaretçileriniz sıkılıp sayfanızı terk edebilir.

PAYLAŞ: